Győr °C
  2018.01.17 Ferienhaus Ostsee
Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Címlap Szolgáltatók Fontos Info

 Tisztelt Rádóckölkedi Lakosok !

 Mi kerülhet a sárga zsákba?

 Ez a zsák a fém-, a műanyag-, a papírcsomagolások és az italos kartondobozok gyűjtésére szolgál. Kérjük, üveget ne tegyen bele, mert ha eltörik, könnyen kivághatja a zsákot és balesetet okozhat. A hulladékoknak minden esetben tisztán, összelapítva kell a zsákba kerülnie, mert ez a hasznosításuk alapfeltétele. A zsákok szelektív hulladékgyűjtéshez az Önkormányzatnál térítésmentesen igényelhetők, egyébként bármilyen háztartásban található zsák a gyűjtésre felhasználható.

 A fémhulladékok közül a zsákba gyűjthetjük az alumínium italdobozokat, az alumínium tálcákat, alufóliát, a konzervdobozokat, az üvegek fém záróelemeit, kupakokat és az egyéb fém csomagolóanyagokat. Figyeljünk oda, hogy zsíros, ételmaradékkal illetve mérgező anyaggal szennyezett hulladék ne kerüljön a szelektív gyűjtőzsákba.

  A papírhulladékok gyűjtésénél vegyük figyelembe a zsák méretét, csak a kisebb papírhulladékokat tegyük bele, például: papírzacskók, teás vagy fogkrémes dobozok.

 

A nagyobb kartondobozokat a begyűjtés napján a zsákok mellé helyezzük ki. A zsíros, ételmaradékkal szennyezett papír nem hasznosítható újra, annak a kommunális hulladékok között van a helye.

A műanyaghulladékok közül a zsákba tegyük az üdítős és ásványvizes palackokat, a különböző zsugorfóliákat, bevásárló reklámtáskákat, és a kozmetikai- vagy tisztítószerek flakonjait, tégelyeit. Fontos, hogy a palackokat, flakonokat tapossuk laposra, így több fér belőlük a zsákba, és könnyebben tárolhatók.

A többrétegű tejes vagy gyümölcsleves italos kartondoboz három anyagtípusból áll: papírból, alumíniumból és műanyagból. Az ilyen csomagolásokat kilapítva gyűjtsük a zsákba.

A sárga zsák kizárólag a hasznosítható csomagolási hulladékok szelektív gyűjtésére használható, melyet a szállítás napján zárt állapotban kell az úttest mellé kihelyezni A szolgáltatással a lerakással ártalmatlanításra kerülő hulladék csomagolóanyag tartalmát szeretnénk csökkenteni az 1999631/EK irányelv alapján. A begyűjtött hulladék válogatás után az ÖKO-PANNON KHT rendszerén keresztül hasznosításra kerül.

 Felhívjuk figyelmüket, hogy a hagyományos edényes hulladékgyűjtést az eddigi időrend szerint négyhetente SZERDÁN végezzük. A gyűjtés során a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. 56. § (7) bekezdés értelmében a lerakással ártalmatlanított biológiailag lebomló szerves anyag–tartalmat fokozatosa csökkenteni kell. A törvényalkotó célja, hogy csökkentse a hulladéktelepek gázképződését és elősegítse az elbomló szerves anyagok természetbe történő visszajuttatását. A fenti cél elérése érdekében kérjük Önöket, hogy szerves hulladékaikat lehetőség szerint a háztartásukban komposztálják, a hulladékgyűjtő edénybe csak olyan hulladékot helyezzenek, melyek nem komposztálhatók illetve a szelektív gyűjtés során nem gyűjthetők.

 További felvilágosítással a 94/726- 000-ás telefonszámon állunk rendelkezésükre.

 

 

Módosítás: ( 2010. július 26. hétfő, 14:04 )

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Slovenian
Névnap
Ma 2018. január 17., szerda, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa81
mod_vvisit_counterTegnap44
mod_vvisit_counterA héten249
mod_vvisit_counterElőző héten585
mod_vvisit_counterA hónapban1363
mod_vvisit_counterElőző hónapban15936
mod_vvisit_counterÖsszesen740138

Jelenleg: 80 vendég böngészi oldalunkat
IP címe: 54.242.115.30
 , 
Ma: 2018, 01, 17 van